Kutyák és könyvek

Kutyák és könyvek

Kutyák és könyvek

Frida fél éves lett!

2020. június 24. - Frida reads

Ti vágtatok már gyertyát FÉLBE? Különben mi sem, már ott elvesztettük a fonalat, hogy vajon hosszában vagy keresztben kellene-e vágni, persze ha keresztbe, akkor csak a felső fele égne szépen, de akkor meg megteszi egy rövid kis zsúrgyertya is Frida feledik szülinapjára. Még jó ( :( ), hogy Pinteresten nem követnek sokan, mert ott is napok óta kutyasütik receptjeit bújtam és mentettem le, egyik szebb volt mint a másik! Akadt köztük hagyományos kerek, embertorta-átmérőjű, benne szám alakú csillagszóróval, emeletes, rétegenként más színű krémmel töltött, felül tejszínhabbal lefújt, aminek a tetejére áfonyából volt kirakva a kutyus neve, volt banános, epres, mogyorós, sütőtökös, jutalomfalatos, BACONÖS, szögletes, muffinokkal vagy éppen golyócskákkal kirakott, számot formázó kreálmány, az ember nem győzi dönteni, melyik ízlene vajon a legjobban a kiskutyájának, annyi félét kitaláltak már!

Végül Frida ezt a répás-mogyoróvajas kutyamuffint kapta, a glazúr pedig Alpro mangós joghurt lett, rajta csont alakú jutalomfalatokkal. Amikor a barátom hazaért munkából, suttogva a hűtőhöz hívtam, hogy megmutassam neki, és megbeszéljük, mikor szülinapozzunk. Ő mindent értett, így mire az esti sétából hazaértem Fridával, már felállványozta a kanapé előtt a kamerát és egy kis kutyafej-kompatibilis csákót is hajtogatott, amit aztán sajnos nem sikerült használnunk, mert Frida mindig nagyon értetlenül ficánkol, ha nem rendesen, simogatás ürügyén érünk hozzá a fejéhez.

Sok mindent ki tudnék emelni, amiért hálás vagyok érte, de a legjobban azt szeretem Fridában, hogy mindenkinek úgy tud örülni, akit pedig már ismer, annak különösen! Meglát, őrült sebesen feléd rohan és szabályosan megölel. Erre mindig nagyon jó érzés hazaérni! Átragasztja a "jókedvét" arra, akivel találkozik. További erényei közé sorolnám, hogy rettentő puha, kedves, könnyű vele kommunikálni, tanulékony, hízelgős, szobatiszta(!), valamint jó éjjeli (és nappali) alvó.

Szerintem ezentúl ugyan csak a kerek szülinapjait fogjuk megünnepelni, de nagyon izgalmas volt ez a feledik is, és úgy tűnt, Frida sem bánja, hogy megültük! 

img_20200605_232432_540.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakeskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr1915912732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása